Werkhaven Hitland – Nieuwerkerk aan den IJssel


Groenendijk 204 - 300 Nieuwerkerk aan den IJssel Nederland

Type
Ligplaats
Verhuurd
Slaapkamers
Badkamers
Oppervlakte

Over

Werkhaven Hitland

Groenendijk 204 t/m 300, 2911 BB Nieuwerkerk aan den IJssel

24 ligplaatsen

Werkhaven Hitland is ontstaan uit de normalisatie van de Hollandsche IJssel rond 1940, ontworpen door dezelfde geestelijke vader als van het Deltaplan. Sommige bochten in de kronkelige rivier waren bijna haaks en dus slecht bevaarbaar. De Werkhaven (een ‘dode arm’) is dus ontstaan na zo’n bochtafsnijding.

Lange tijd was het een echte werkhaven, waar Grint en Ballastmaatschappij ‘Van Haaften’ haar zand- en baggerschepen afmeerde (zie foto boven). In de jaren ’70 verdwenen de baggermolens uit de haven. Ir. S.J. Sipkema kocht de haven en maakte er de woonhaven van die het nu nog steeds is. Mede door de grote variëteit aan schepen en bewoners ontstond zo door de jaren heen het huidige pittoreske karakter.

Om in aanmerking te komen voor een ligplaats in Werkhaven Hitland wordt er vanuit het beeldkwaliteitsplan/de Gemeente Zuidplas een aantal eisen gesteld:

Zo is men verplicht om op het schip te wonen. Het schip dient een authentiek ogend werkschip te zijn, wat betekent dat er niet grof opgebouwd en aan verbouwd mag zijn. Daarnaast dient het schip een mast te hebben en te passen in het beeld van de Hollandse IJssel.

Om problemen met het vastleggen aan de meerpalen te voorkomen is de minimale afmeting van het schip 15 meter. Schepen groter dan 25 meter is afhankelijk van de beschikbare ligplaats, maar 32 meter is echt maximaal.

Werkhaven Hitland biedt geen mogelijkheid tot tijdelijke ligplaatsen.

De bewoners van Werkhaven Hitland hebben een eigen website gemaakt: http://www.werkhavenhitland.nl

Details

Type: Ligplaats Verhuurd

Prijs: 0

Kenmerken

Contact informatie

Naam

Sipkema Beheer

Telefoon

E-mail

Contact Us

Titel van de property